محل لوگو

علم شيمي و كاربرد آن در زندگي


این متن شامل 40 صفحه می باشد 

 

ما در عصر تورم علوم تجربی زندگی می کنیم .پیشرفت علم در این برهه از زمان به طور کلی محدود به کار متخصصان شده است ولی هر چه علم پیشرفت می کند قلمرو کار متخصصان نیز محدودتر می شود.

جهان امروز جهان علم و دانش است. کلیه تحولاتی که درجهت رشد و تکنولوژی تسخیر فضا، دستیابی به کرات آسمانی، ارتباط با خارج از منظومه شمسی و حتی کهکشان های دور دست، شکافت اتم و استفاده از انرژی هسته ای پیشرفت علم طب و دانش جراحی همه و همه پرتوی از مجموعه علم و دانش است. در این میان علم شیمی یک تخصص جداگانه به حساب نمی آید بلکه مجموعه ای حاصل از پیوند تخصصهای مختلف دانش است که علم شیمی به عنوان یک علم ریشه ای و اصیل توانسته است در یک هماهنگی مناسب با سایر علوم برای بشر امروز در زندگی رفاه آسایش و امنیت را فراهم آورد .

در این مجموعه سعی شده است علاوه بر بیان آخرین نوآوری های علم شیمی ،به ارتباط نزدیک علم شیمی با سایر علوم از جمله فیزیک ، زیست و ...و همچنین کاربرد های آن در صنایع خودرو سازی ، هواپیماسازی ، در تکنولوژی ساخت عناصر الکتریکی،در تولید لوازم برقی خانگی ودر پزشکی و... نیز پرداخته شود. هدف از این مجموعه آشنایی کاربردی تر علم شیمی ونمایش هماهنگی علم شیمی با سایر علوم برای ایجاد رفاه ، آسایش و امنیت می باشد.در نهایت ، به روشنی خواهیم دید که امروزه شیمی ، جزءلاینفک زندگی بشرمی باشد که خدمات ارزنده ای را تقدیم بشریت نموده است. در ضمن از دبیر محترم خانم یاوری تشکر بسیاردارم چراکه باب تحقیق و تلاش برای یادگیری بیشتر را به من آموخت.

 

 

.......کاربرد شیمی در تولید وسایل آتش بازی........

 

تقریبا در تمام کشورهای جهان در جشن ها و اعیاد ملی و مذهبی از وسایل آتش بازی استفاده می شود. آن ها پس از اشتعال منفجر می شوند و آبشاری از رنگ های مختلف به وجود می آورند. ایا میدانید وسایل آتش بازی چرا این چنین رنگارنگ اند؟

وسایل آتش بازی از مخلوط کردن نیترات، پتاسیم، گوگرد، ذغال سنگ و نمک های برخی از فلزات تهیه می شود. برای آنکه وسایل آتش بازی را به رنگ های مختلفی درآورندبه آن ها نمک های فلزاتی چون باریم، منیزیم، سدیم و استرانسیم می افزایند.

برای این منظور این مواد را با کلرات پتاسیم مخلوط می کنند . نمک های باریم رنگ سبز و سولفات استرانسیم رنگ آبی آسمانی ایجاد می کنند. کربنات استرانسیم باعث ایجاد رنگ زرد می شود .در حالی که استرانسیم رنگ قرمز به وجود می آورد. نمک های سدیم رنگ زرد و نمک های مس رنگ آبی پدید می آورند.

پودر آلومینیم نیز باعث ایجاد باران نقره ای می شود. وقتی وسایل آتش بازی منفجر می شود این نمک ها می سوزند و رنگ های مختلفی فوران می کنند به این ترتیب منظره ای جالب و زطیبا پدید می آید.

وسایل آتش بازی نخستین بار در چین تولید شدند و مورد استفاده قرار گرفتند. صدها سال بعد مردم اروپا، عربستان و یونان نیز طرز تهیه ی وسایل آتش بازی را آموختند و از آن استفاده کردند.

 

 

 

.............بنزین چگونه به دست می آید ؟.........

 

بنزین یکی از مهم ترین مواد موجود در جهان است. اتومبیل ها، هواپیماها و سایر وسایل نقلیه ی موتوری به کمک بنزین حرکت می کنند. از این ماده برای تولید سایر اشکال انرژی از جمله نور نیز استفاده می شود. بنزین از نفت خام بوجود می آید. نفت خام مایعی غلیظ سیاه و چسبناک است ،که از چاههای نفت استخراج می شود .

به این ماده طلای سیاه هم می گویند; چرا که پایه های اقتصاد و صنعت جهان بر آن استواراست. این ماده عموما″در مخازن زیر زمینی یافت می شود. آیا می دانید نفت چگونه به وجودآمده است؟

بقایای بدن گیاهان و جانوران میلیونها سال پیش در زیر لایه هایی از سنگها و رسوبات مدفون شد. فشار و حرارت زیاد باعث شد که این مواد به تدریج به نفت و گاز تبدیل شوند. در بستر برخی از اقیانوسها و دریاها نیز مخازن عظیمی از نفت وجود دارد.

نفت خام پس از استخراج از چاههای نفتی پالایش می شود. پالایش نفت به عملیاتی گفته می شود که طی آن مواد گوناگونی از جمله بنزین,نفت سفید, گازوییل, قیر, گریس, و غیره از نفت خام را درون لوله هایی بزرگ حرارت داده تبخیر می کنند.

پس از آن بخارات حاصل را در دستگاهی به نام برج تقطیر در دماهای متفاوت به مایع تبدیل می کنند . هر یک از فراورده های گو نا گونی که از این طریق به دست می آید˛ وارد لوله ای مجزا می شود. به این عمل تقطیر جزء به جزء می گویند.

برخی از فراورده های پتروشیمی حاصل از صنعت نفت عبارت اند از:پلاستیک , رنگ روغن, رنگهای پلاستیکی, داروهای گندزا, حشره کشها, مواد منفجره, شامپوها, کرمهای زیبایی, پودرهای پاک کننده و کود های شیمیایی.

 

...........اورانیم و کاربردهایش.............

 

اورانیم عنصری فلزی، رادیو اکتیو و نقره ای است. این عنصر به صورت اکسید اورانیم در« سنگ پیچ بلاند» یافت می شود.اورانیم در سال1789میلادی توسط یک شیمیدان آلمانی کشف شد. هنری بکرل دانشمند فرانسوی در سال 1896 میلادی ضمن آزمایشها یی که بر روی ترکیبات اورانیم انجام می داد متوجه شد که این عنصر دارای خاصیت رادیواکتیوی است.

اورانیم فلزی براقو سفید رنگ است ولی در مجاورت هوا تغییر رنگ می دهد و سیاه می شود.این فلز بسیار سنگین است به طوری که 028/0متر مکعب آنحدود نیم تن وزن دارد.


مبلغ قابل پرداخت 22,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۶ فروردین ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 194

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما