محل لوگو

تجربه آب و فاضلاب منطقه سمنان در اجراي برنامه مديريت مصرف


این متن شامل 81 صفحه می باشد 

 

برخورداري از منابع آبي مطمئن در جهان امروز از موضوعات محوري كليه كشورهاست بدليل اينكه شرط لازم براي نيل به توسعه همه جانبه و پايدار در دسترس بودن منابع آبي مي باشد. كارشناسان جهاني معتقدند كه اكنون 25 كشور در سطح دنيا در شرايط بحران آب قرار دارند كه اين تعداد در دهه آينده دوبرابر و ظرف دهه هاي آينده بيشتر كشورهاي جهان را با بحران آب مواجه خواهد ساخت. اين نكته جالب توجه است كه كشورهاي توسعه يافته غالباً در مناطق پرباران قرار داشته و در عين حال نحوه مصرف و تكنولوژي سرمايه گذاري در بازيافت آب در اين كشورها بسيار مؤثر و كارا عمل مي كند در حاليكه كشورهاي در حال توسعه هيچكدام از موارد فوق را بطور كامل دارا نبوده و بيشترين جوامع درگير با بحران آب مي باشند.

كمبود ذاتي منابع آب در خاورميانه همراه با رشد جمعيت در اين بخش از جهان از يكسو و گسترش بي رويه صنايع كشاورزي از سوي ديگر فشار مضاعفي را به منابع محدود آبي اين منطقه وارد كرده است. از جمله كشورهاي خاورميانه كه بحث محدوديت منابع آبي در آن جدي مي باشد جمهوري اسلامي ايران مي باشد. بعنوان مثال جمعيت شهري ما در سرشماري سال 1335 كه اولين سرشماري كشور محسوب مي شود 7 ميليون نفر بوده است حال آنكه در آخرين سرشماري انجام شده (سال 1375) اين رقم به 7 برابر افزايش يافته و به 42 ميليون نفر رسيده است. از سوي ديگر در آن هنگام هر شهروند ايراني روزانه 40 ليتر آب مصرف مي كرد. در حاليكه امروزه ميزان مصرف هر شهروند به طور متوسط به 280 ليتر در روز مي رسد. بنابراين مصرف سرانه 7 برابر و به عبارتي از سال 1335 تا امروز مصرف آب شرب شهري 49 برابر شده است. در صورتيكه مقدار آبي كه طبيعت در اختيار ما قرار مي دهد نه تنها افزايش نداشته بلكه كاهش هم يافته است.

به تبع كل كشور استان سمنان و خصوصاً شهرستان سمنان هم از جمله استانها و شهرهاي كم آب محسوب مي گردند. كه خشكسالي هاي سالهاي اخير و كاهش سطح سفره آب زيرزميني از يكسو و رشد مصرف در بخشهاي مختلف شرب، صنعت و كشاورزي و خدمات از سوي ديگر منابع محدود آب را به شدت محدودتر مي كند.

راه حل قابل تصور و چاره كار اعمال روش و شيوه هاي مصرف و برنامه ريزي اجرايي و مديريتي در اين زمينه است كه امور آب و فاضلاب منطقه سمنان در راستاي سياستهاي ملي و استاني وزارت نيرو و شركت آب و فاضلاب استان سمنان اقدام به تدوين برنامه مديريت مصرف نموده است.

سياستي كه آب و فاضلاب منطقه سمنان تعقيب ميكند ظرفيت سازي براساس سختترين سالهاي خشكسالي و همزمان ايجاد توازن و تعادل بين توليد و مصرف مي باشد. تا انشاءالله اين مهم مورد امعان نظر مسئولين شهرستان خصوصاً شوراهاي اسلامي شهر قرار گرفته تا گام هر چند كوچك جهت پيمودن راه طولاني و مهم مديريت مصرف برداشته شود و اين ماده حياتي براي آيندگان و نسلهاي آتي تحت حفاظت كمي و كيفي قرار گيرد. بنابراين از دست دادن زمان در امر مديريت مصرف قابل جبران نخواهد بود. در پايان لازم است از راهنمائيها و ارشادات مديريت محترم عامل شركت جناب آقاي مهندس محمدي در تهيه و تدوين اين مجموعه تقدير و تشكر نمايم.

گر تو خواهي كه بجويي دلم امروز بجوي

ورنه بسيار بجويي نيابي بازم

محب علي حيدريه

مدير امور آب و فاضلاب منطقه سمنان

 

2- ظرفيتها و محدوديتهاي تأمين توزيع آب در سمنان

شهر سمنان مركز استان با مساحت 18750 كيلومتر مربع در دامنه جنوبي البرز واقع گرديده و متوسط بارندگي آن 130 ميلي متر است. آب و هواي گرم و نيمه خشك كويري، بارندگي كم و رطوبت اندك عملاً اين شهر را با كمبود آب شرب و كشاورزي مواجه نموده است.

با توجه به گسترش صنعت در سمنان و توليد فاضلابهاي صنايع مختلف حفاظت آبهاي زيرزميني موجود از آلودگي امري ضروري بنظر مي رسد.

1-2- وضعيت آبهاي سطحي سمنان

شهرستان سمنان به لحاظ منابع آب سطحي در زمره شهرهاي كم آب محسوب مي شود. بطوريكه كليه رودخانه هاي شهرستان اغلب خشك و كم آب مي باشند و تنها در مواقع بارندگيهاي زياد تشكيل سيلاب داده و به دشت كوير منتهي مي شوند.


مبلغ قابل پرداخت 26,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۲۷ اسفند ۱۳۹۸               تعداد بازدید : 126

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما