محل لوگو

موار د کاربرد انرژی اتمی


این متن شامل 25 صفحه می باشد 

 

تاريخ تمدن انسان از اولين روز پيدايش حيات بر روي زمين، از مرحله‌ي غارنشيني تا دوره‌ي زندگي ماشيني، هميشه با انديشه‌ها و دست آوردهاي فكري و تجربي نويني همراه بوه است. دانشمندان به اين نتيجه رسيدند كه تمام مواد و اجسام موجود در جهان از هر نوع، از ميليون نقاط‌ريزي تشكلي شده‌اند كه مثل گروه شلوغي از زنبورها كه به دور شيريني و وزوز مي‌كنند در حال جنبش و پرش هستند. دانشمندان اين نقاط ريز را «مولكول» نام نهادند. سرعت نوسان مولكولها با دماي آنها نسبت مستقيم دارد. و در مرحله‌اي كه دماي جسم به صفر مطلق (273- درجه سانتي‌گراد) ميل كند لرزش مولكولها نيز به صفر نزديك خواهد شد.

كوچكترين قسمت تشكيل دهنده‌ي مواد، مولكولها نيستند بلكه خود مولكولها نيز از بخش‌هاي ريزي تشكيل يافته و آنها را اتم نام نهادند و خود اتم‌ها از ذرات ريزي تشكيل يافته‌اند و قابل شكستن و خرد كرن مي‌باشند. و ذرات تشكيل دهنده‌ي اتم‌ها به نامهاي پروتون، نوترون و الكترون خلاصه مي‌شوند. دانشمندان به دنبال تحقيقات و مطالعات زياد دريافتند كه از اتم‌هاي بعضي عناصر مانند راديوم و اورانيوم ذرات و اشعه‌ي نامرئي پرتاب مي‌شوند. آنها چنين عناصري را راديواكتيو نام نهادند. تابش اشعه از اين عناصر به علت شكستن هسته‌ي آنها بود. اين پديده در اتمهايي كه وزن بيشتري دارند اتفاق مي‌افتد و به آنها اتم‌هاي شكننده مي‌گويند. شكستن اتمها و پرتاب ذرات و تابش اشعه از درون آنها نوعي آزادسازي انرژي به شمار مي‌رود كه به آن شكافت اتمي گويند. روشي براي آزادسازي انرژي اتمي وجود دارد كه روش همجوشي خوانده مي‌شود. در اين روش كه ميزان انرژي آزاد شده تقريباً هشت برابر روش شكافت اتمي است.. هسته و تريوم (هيدروژن سنگين) كه داراي انوترون و اپروتون است با تريتيوم (هيدروژن فوق سنگين) كه داراي 2 نوترون و اپروتون است جوش مي‌خورند و در نتيجه‌ي اين همجوشي هسته‌ي هليوم كه داراي 2 نوترون است به وجود آمده و يكي از نوترونها نيز آزاد مي‌شود و انرژي اتمي نيز حاصل مي‌گرد. ساختمان بمب‌هاي هيدروژني كه به مراتب قوي‌تر از بمب‌هاي اتمي به كار رفته در جنگ دوم هستند بر اين مكانيزم پايه‌ريزي شده‌اند. بعد از كشف انرژي اتمي و شناخته شدن قرت و كارائي آن، لازم گرديد براي استفاده از آن در جهت سازندگي و نه تخريب، اين انرژي به صورت كنترل شده آزاد شود و دانشمندان در اين راه تلاش‌هاي زيادي كردند و بالاخره موفق به ساختن راكتور اتمي شدند. راكتور اتمي در واقع به مجموعه سيستمي گفته مي‌شود كه عمل شكافت هسته‌اي در آن اتفاق مي‌افتد كار عمده‌ي راكتور اتمي فقط اين نيست كه شكافت در آن انجام‌پذيرد بلكه كار مهم ديگري نيز انجام مي‌دهد و آن ساختن اتم‌هاي تازه است كه به آن اتم‌هاي فعال گويند.

 

انـرژي اتمـي در ايـران و جهـان

تاريخچه

استفاده از انرژي هسته‌اي به مقياس زياد بين سال‌هاي 1939 تا 1945 ميلادي در ايالات متحده آمريكا انجام شد اين امر زير فشار جنگ جهاني دوم به صورت نتيجه تلاش‌هاي مشترك تعداد زيادي از دانشمندان و مهندسان صورت گرفت. دست‌اندركاراني كه در ايالات متحده به اين كار اشتغال داشتند. آمريكايي، بريتانيايي و پناهندگان اروپايي كشورهايي بودند كه زير سلطه فاشيسم قرار داشتند تلاش آنان اين بود كه قبل از آلمانيها به يك سلاح هسته‌اي دست پيدا كنند. اين صلاح هسته‌اي همان بمب اتمي بود.


آژانس

آژانس بين‌المللي انرژي اتمي نهادي مستقل است كه در سال 1975 براي ترويج استفاده صلح‌آميز و جلوگيري از استفاده نظامي از انرژي اتمي تامين شد.

پيشنهاد تاسيس اين سازمان اين سازمان را *****روايت‌آميز نهاور رئيس جمهور آمريكا در سخنراني خود در مجمع عمومي سازمان ملل متحد (كه به سخن‌راني اتم براي صلح معروف شد) در سال 1953 مطرح كرد. آژانس و دبير كل آن محمد البردائي در سال 2005 مشتركا برنده جايزه صلح نوبل شد.

شوراي حكام

شوراي حكام از 35 كشور عضو تشكل شده است. مطابف ماده 6 اساسنامه آژانس 10 عضو شورا بايد حتما از بين كشورهاي پيشرفته و صاحب تكنولوژي هسته‌اي و 7 عضو ديگر از بين كشورهاي اروپايي انتخاب شود. براي خاورميانه و آسياي جنوبي 2 نماينده در نظر گرفته شده است.

نيروگاه اتمي

نيروگاه اتمي در واقع يك بمب اتمي است كه به كمك ميله‌هاي مهار كننده و خروج دماي دروني به وسيله مواد خنك كننده مثل آب و گار تحت كنترل درآمده است.

تعريف انرژر اتمي:

ذرات پرتاب شده از هسته‌اي اتم مواد راديواكتيو با سرعت فوق‌العاده زيادي حركت مي‌كنند. همين حالت دانشمندان را بر اين نكته متوجه ساخته بود كه انرژي آزاد شده از اتم‌هاي داراي قدرت زيادي است و به آن از روي اتمي نام نهادند. اين انرژي در هسته‌اي اتم نهفته است و تا وقتي كه آزاد نشده است هيچگونه اثري به وجود نمي‌آورد ولي در صورتي كه آزاد شود مقدار آن فوق العاده زياد است.

موارد كاربرد انرژي اتمي:

امروزه اتم‌هاي فعال در موراد زيادي از زندگي انسان به مصرف مي‌رسند. در رشته‌هاي پزشكي مهندسي، كشاورزي، شيمي و به طور كلي صنايع مختلف، اتم‌هاي فعال و انرژي اتمي مورد كاربرد قرار مي‌گيرد. در رشته‌اي امروزه اتم‌هاي فعال در موارد زيادي از زندگي انسان به مصرف مي‌رسند. در رشته‌هاي پزشكي مهندسي، كشاورزي، شيمي و به طور كلي صنايع مختلف، اتم‌هاي فعال و انرژي اتمي مورد كاربرد قرار مي‌گيرند. در رشته‌هاي پزشكي، براي پيدا كردن علت بيماري ماده‌اي كه داراي اتم‌هاي فعال است با دارو مخلوط كرده و به بيمار تجويز مي‌كنند. اتم‌هاي فعال بعد از گردش در بدن بيمار در قسمتي كه معيوب و داراي بيماري است جمع مي‌شوند. با به كار بردن شمارگر و نزديك و دور كردن آن به قسمتهاي مختلف بدن محل بيماري تشخيص داده مي‌شود. در حقيقت اتم‌هاي فعال در قسمت معيوب بدن جمع شده و در آنجا شكسته مي‌شوند. و در اثر شكسته شدن اشعه خارج مي‌سازند كه از طريق شمارگر گايكر مكان ارسال اين اشعه تعيين مي‌گردد. اتم‌هاي فعال به عنوان نگهبان و راهنماي خوبي در كارخانه‌ها نيز مورد استفاده قرار مي‌‌گيرند. در كارخانه‌ي بزرگ فولادسازي، فولاد مذاب به صورت ورقه‌هاي نازك درمي‌آيد. خصير مذاب آن از ميان غلتك‌ها مي‌گذرد و ضمن عبور از ميان آن منجمد شده و به صورت ورقه‌هاي فولاد درمي‌آيد. در ضمن عبور خصير از ميان غلتك‌ها، دستگاه بايد طوري تنظيم شود كه ميزان ضخامت صفحه فولاد در تمام نقاط آن يكسان باشد براي اين كار از اتم فعال استفاده مي‌شود. (شمارگر گايگه، ذرات ريزي را كه از هسته‌ي اتم پرتاب مي‌شوند مي‌شمارد و شكستن هر اتم را با صداي «تيك» اعلام مي‌كند). امروزه اندازه‌گيري دقيق زمان براي دانشمندان و پژوهشگران در مسائل علمي از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.


مبلغ قابل پرداخت 18,000 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱ فروردین ۱۳۹۹               تعداد بازدید : 130

برچسب های مهم

دیدگاه های کاربران (0)

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به "" می باشد

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما